Terrina de patata i sobrassada amb ou escalfat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Massana
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 4 patates de la varietat Mona Lisa
  • 300 g de sobrassada
  • 4 ous
  • 200 g de formatge Epoisses
  • oli d'oliva
  • sal
  • vinagre

PREPARACIÓ

Peleu les patates, talleu-les a rodanxes fines i feu-les coure en una paella amb força oli a foc baix.
Mentrestant, feu bullir aigua en un cassó. Afegiu-hi una mica de vinagre, remeneu-ho i seguidament tireu-hi l'ou sense closca.

Folreu un motlle rectangular amb paper film i poseu-hi les patates cuites al fons. Després, feu una capa de sobrassada. Aneu fent capes fins a omplir el motllo, procurant que l'última capa sigui de patata. Deixeu-ho refredar a la nevera durant una o dues hores. A continuació, ja podeu desemmotllar la terrina i feu-ne talls de dos centímetres de gruix.
Emplateu un tall de la terrina i escalfeu-lo al forn fins que la sobrassada comenci a desfer-se. I ja per acabar, poseu-hi l'ou i el formatge a sobre.