Terrina de carn d'olla amb làmines de pilota

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 1/2 pollastre
  • 200 g de cansalada fresca
  • 200 g d'orella i morro de porc
  • 2 peus de porc
  • 200 g de carn de vedella
  • 150 g de botifarra negra
  • 150 g de cigrons
  • 150 g de cansalada viada
  • 1 col d'olla
  • 16 galets grossos
  • pilota d'escudella
  • sal i pebre Per a la vinagreta:
  • pinyons torrats
  • oli d'oliva de 0'4º
  • 1 culleradeta de vinagre
  • sal

PREPARACIÓ

Comenceu folrant el motlle amb la cansalada viada i després comenceu-lo a omplir amb els ingredients fent capes.
Primer la cansalada fresca i bullida, el pollastre tallat i desossat, el peu de porc, la botifarra negra sencera, la carn de vedella, una capa de col ben escorreguda, i finalment, la careta de porc. Tanqueu-ho amb la cansalada viada, i abans de posar-ho a la nevera perquè es refredi, assegureu-vos que està ben apretat posant-hi un pes al damunt. Mentrestant feu la vinagreta en un bol amb els pinyons torrats i picats, l'oli, el vinagre i una mica de sal. Per presentar el plat, poseu com a base unes làmines de pilota, i a sobre, un tros de la terrina tallada. Decoreu-ho amb galets de Nadal i cigrons cuits, i amaniu-ho amb la vinagreta.