Tajine de bacallà amb llimona Al-Leridis

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler del roser

INGREDIENTS

  • 4 talls de llom de bacallà
  • 1 ceba
  • 3 grans d'all
  • 1/2 canó de canyella
  • 1/2 culleradeta de comí en pols
  • 1/2 culleradeta d'orenga
  • 2 llimones en conserva
  • el suc d'una llimona natural
  • 1/2 copeta de brandi
  • 50 g de pinyons
  • 50 g de panses
  • julivert
  • sal i pebre
  • farina
  • oli

PREPARACIÓ

Per començar, daureu la ceba picada i els alls laminats en una cassola de ferro amb l'oli ben calent.
Poseu-hi també 1/2 canó de canyella. Quan la ceba ja hagi agafat color retireu la canyella, tireu-hi el brandi i deixeu que l'alcohol s'evapori. Després enfarineu el bacallà i fregiu-lo una mica en una paella amb l'oli calent. Mentrestant, incorporeu al sofregit de ceba totes les aromes: pebre, julivert, comí i orenga. Quan el bacallà estigui a punt, col.loqueu-lo a la cassola per la part de la pell. Tot seguit, tireu-hi un rajolí d'aigua, remeneu-ho i tapeu la cassola. Quan el bacallà estigui cuit rectifiqueu-ho de comí i orenga. Finalment, poseu-hi suc de llimona (amb moderació) i les llimones en conserva. Per a fer aquestes llimones en conserva, talleu les llimones a quarts i poseu-les en un pot amb sal gruixuda i cobert amb suc de llimona. Aneu-ho remenant fins que les llimones estiguin al punt.
Anar al contingut