Sushi

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a l'arròs:
  • 75 ml de vinagre d'arròs
  • 15 ml de mirin o vi d'arròs
  • sucre
  • sal
  • 460 g d'arròs de la varietat japònica
  • 3/4 l d'aigua
  • Per al farciment:
  • làmines d'algues nori
  • wasabi
  • salsa de soja
  • enciam
  • anet
  • cibulet
  • espàrrecs verds
  • carbassó
  • cogombre
  • alvocat
  • tonyina
  • salmó
  • sèsam torrat
  • ruca

PREPARACIÓ

1. Comencem rentant l'arròs per treure-li el midó. Després, l'aboquem en una cassola, hi posem aigua i el fem bullir.

2. En un bol, hi barregem el vinagre i el vi d'arròs, i, després, el sucre i la sal. I ho fem escalfar al microones.

3. Quan l'arròs ja bull, abaixem el foc i l'hi deixem uns 10 minuts més. Quan és cuit, l'aboquem en una safata freda. L'estenem en un bol de fusta i hi afegim la barreja del vi i el vinagre.

4. Posem l'alga nori damunt de l'estoreta. Tallem la tonyina i els espàrrecs; buidem també els alvocats. Estenem l'arròs damunt de l'alga i hi posem el farciment: l'alvocat, la tonyina, l'espàrrec, una mica de ruca, el sèsam torrat i ho emboliquen tot. I ja ho podem tallar.

5. Podem provar de fer-ne amb altres ingredients: enciam, cogombre, pela de carbassó i salmó. I ben embolicats, ja teniu més rotllets de sushi!