Sushi
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a l'arròs:
- 75 ml de vinagre d'arròs
- 15 ml de mirin o vi d'arròs
- sucre
- sal
- 460 g d'arròs de la varietat japònica
- 3/4 l d'aigua
- Per al farciment:
- làmines d'algues nori
- wasabi
- salsa de soja
- enciam
- anet
- cibulet
- espàrrecs verds
- carbassó
- cogombre
- alvocat
- tonyina
- salmó
- sèsam torrat
- ruca
PREPARACIÓ
1. Comencem rentant l'arròs per treure-li el midó. Després, l'aboquem en una cassola, hi posem aigua i el fem bullir.
2. En un bol, hi barregem el vinagre i el vi d'arròs, i, després, el sucre i la sal. I ho fem escalfar al microones.
3. Quan l'arròs ja bull, abaixem el foc i l'hi deixem uns 10 minuts més. Quan és cuit, l'aboquem en una safata freda. L'estenem en un bol de fusta i hi afegim la barreja del vi i el vinagre.
4. Posem l'alga nori damunt de l'estoreta. Tallem la tonyina i els espàrrecs; buidem també els alvocats. Estenem l'arròs damunt de l'alga i hi posem el farciment: l'alvocat, la tonyina, l'espàrrec, una mica de ruca, el sèsam torrat i ho emboliquen tot. I ja ho podem tallar.
5. Podem provar de fer-ne amb altres ingredients: enciam, cogombre, pela de carbassó i salmó. I ben embolicats, ja teniu més rotllets de sushi!
2. En un bol, hi barregem el vinagre i el vi d'arròs, i, després, el sucre i la sal. I ho fem escalfar al microones.
3. Quan l'arròs ja bull, abaixem el foc i l'hi deixem uns 10 minuts més. Quan és cuit, l'aboquem en una safata freda. L'estenem en un bol de fusta i hi afegim la barreja del vi i el vinagre.
4. Posem l'alga nori damunt de l'estoreta. Tallem la tonyina i els espàrrecs; buidem també els alvocats. Estenem l'arròs damunt de l'alga i hi posem el farciment: l'alvocat, la tonyina, l'espàrrec, una mica de ruca, el sèsam torrat i ho emboliquen tot. I ja ho podem tallar.
5. Podem provar de fer-ne amb altres ingredients: enciam, cogombre, pela de carbassó i salmó. I ben embolicats, ja teniu més rotllets de sushi!