Suquet de peix de roca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi de Meià
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Monvínic
  • Informació nutricional
    +Obre

    Recepta típica de la dieta mediterrània amb un alt contingut en greixos monoinsaturats que tenen propietats beneficioses per al sistema cardiovascular.

INGREDIENTS

  • 1 orada de 2 kg aprox.
  • Per al sofregit:
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 grans d'all
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 pebrot verd
  • pebre vermell dolç
  • oli d'oliva
  • safrà
  • 200 g de patates del bufet
  • Per a la picada:
  • 50 g d'avellanes
  • 50 g d'ametlles torrades
  • 1 gra d'all
  • fumet de peix
  • farina

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu l'orada, talleu-la a filets, salpebreu-la, enfarineu-la i fregiu-la en un cassó amb oli. Quan estigui rossa, retireu-la i reserveu-la.
Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, les ametlles i el gra d'all i aixafeu-ho tot amb el morter.A continuació, a la cassola on heu fregit l'orada, sofregiu la ceba, els alls i el pebrot, tot ben picat. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi el tomàquet picat i el pebre vermell i deixeu-ho sofregir tot junt durant una estona. Quan el sofregit hagi quedat com una mena de melmelada, poseu-hi les patates, pelades i esqueixades, el safrà i el fumet de peix calent i deixeu-ho coure tot junt a foc fort durant 8 minuts. Tot seguit, afegiu-hi l'orada i la picada i deixeu-ho coure un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu l'orada, poseu-hi les patates al voltant i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.