Sopa de tomàquet de cor de bou amb camagrocs i bivalves

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Àngel Pasqual
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluçanès, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la sopa de tomàquet:
  • 1 kg de tomàquets cor de bou
  • 1 cullerada de vodka
  • 1 culleradeta de salsa Perrins
  • 10 gotes de Tabasco
  • sal, oli d'oliva i pebre
  • Per al "guacamole" de mongetes tendres:
  • 2 alvocats
  • 1 ceba de Figueres petita
  • 1 cullerada de cafè de suc de llimona
  • 1/2 gra d'all
  • 1 tomàquet
  • 200 g de mongeta tendra
  • sal, pebre i oli d'oliva
  • 16 escopinyes
  • 12 musclos
  • 8 navalles
  • 8 cloïsses
  • 200 g de camagrocs

PREPARACIÓ

Per fer la sopa de tomàquet, escaldeu els tomàquets en un cassó amb aigua bullint durant uns segons,
refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, tritureu-los amb el túrmix, afegiu-hi el vodka, el Tabasco, la salsa Perrins, l'oli, la sal i el pebre i remeneu-ho bé amb una forquilla.

A continuació, en 4 cassons amb aigua i sal bullint, escaldeu les escopinyes, els musclos, les navalles i les cloïsses fins que s'obrin. Seguidament, traieu-los totes les closques, salpebreu-ho i amaniu-ho amb una mica d'oli i reserveu-ho.

Per fer el "guacamole", en un cassó amb aigua i sal, bulliu les mongetes fins que quedin ben cuites. Tot seguit, poseu-les en un bol juntament amb la ceba picada, el tomàquet picat, l'all picat, el suc de llimona, l'oli, la sal i el pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix. Després, afegiu-hi l'alvocat ja pelat i aixafat i remeneu-ho bé amb una forquilla.

Finalment, en un cassó amb aigua i sal bullint escaldeu els camagrocs durant uns segons i refredeu-los amb aigua i gel.

I ja per acabar, emplateu els camagrocs, poseu-hi el "guacamole" al costat i cobriu-ho amb la sopa de tomàquet.