Sopa de carbassa i bacallà amb alls tendres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Antoni Rafecas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Nansa, Sitges

INGREDIENTS

  • 400 g de carbassa
  • 100 g de bacallà remullat
  • 100 g de patates
  • 3/4 de l de brou de peix
  • 50 g de mantega
  • sal Per guarnir:
  • 1 tall de morro de bacallà
  • 8 alls tendres
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 50 g de farina
  • 50 g de farina al 75%
  • menta fresca

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el brou en un cassó. Afegiu-hi la carbassa i les patates, i deixeu-ho coure 15 minuts.
Després afegiu-hi el bacallà remullat sense dessalar i la mantega. Deixeu-ho coure 2 o 3 minuts més i tritureu-ho. Poseu oli en una paella i fregiu-hi els alls durant 10 minuts a foc lent. Mentrestant, passeu el bacallà per la farina i poseu-lo en una paella calenta amb oli. Afegiu-hi un tomàquet i deixeu-lo coure una estoneta. Retireu el tomàquet i peleu-lo. Quan el bacallà estigui daurat ja podreu retirar-lo de la paella. Passeu la pell del bacallà per la farina al 75%. Tot seguit fregiu els llardons a la paella que heu fet servir per coure el bacallà. I ja per acabar, poseu la sopa en un plat i incorporeu-hi una làmina de bacallà, els alls confitats, el tomàquet pelat, unes fulles de menta i un rajolí d'oli. Finalment afegiu-hi els llardons.