Sopa d'all amb escamarlans

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Artur Martínez García
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)

INGREDIENTS

  • 12 escamarlans
  • 12 talls de cansalada ibèrica
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • grans d'all
  • oli de comí
  • 4 patates
  • 1 got de nata
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • 1 cullerada de vinagre de xerès
  • brots de rave
  • pa fregit

PREPARACIÓ

Per fer el brou, poseu a bullir en un cassó l'aigua, els caps dels escamarlans, la ceba, el porro i la pastanaga.
Mentrestant, bulliu els alls en un altre cassó amb aigua, després deixeu-los refredar en un recipient amb gel, escorreu-los i poseu-los a confitar en un cassó amb oli. Quan estiguin confitats, barregeu-los amb el brou i tritureu-los amb un Túrmix.

Tot seguit, bulliu les patates, peleu-les, talleu-les a trossos i poseu-les a la Thermomix juntament amb el vinagre, l'oli, la nata i una mica del suc de la cocció de les patates. Tritureu-ho i rectifiqueu-ho de sal.

A continuació, peleu els escamarlans, emboliqueu-los amb els talls de cansalada i fregiu-los en una paella amb un mica d'oli.

I ja per acabar, emplateu el puré de patata al mig del plat, poseu-hi els escamarlans a sobre, amaniu-los amb l'oli de comí i poseu-hi la sopa al voltant. Podeu guarnir el plat amb trossos de pa fregit i uns brots de rave.