Song-Shu-Lu-Yu (Llobarro arrebossat) - Xina
- Programa: Karakia
- Cuina: Restaurant Drac Paradís, Girona
INGREDIENTS
- llobarro
- farina de patata
- oli de gira-sol
- salsa agredolça
- taronja
- carabassó
PREPARACIÓ
Obriu el llobarro de cap a cap i traieu-ne l'espina. Ens quedaran dos lloms de llobarro units només per la part final de la cua.
A cada llom feu-hi uns talls encreuats al biaix, per facilitar-ne la cocció.
Arrebosseu-lo amb farina de patata. Aguanteu-lo per la cua i fregiu-lo en un wok amb força oli de gira-sol ben calent; aneu-hi abocant cullerots d'oli de gira-sol per sobre (el llobarro ha d'anar entrant al wok de mica en mica). El peix ha de quedar pla i la cua aixecada.
Enfarineu el cap del llobarro i fregiu-lo. Perquè la boca quedi oberta, s'ha de fregir amb la part del tall a sota; la boca quedarà a sobre i ens ajudarem una mica amb els dits per mantenir-la oberta. Després ja hi podem abocar l'oli directament, perquè ja no es tancarà.
Per emplatar el llobarro, poseu-lo en una safata allargada, amb el cap i la cua aixecats, amb la salsa agredolça per sobre. Al voltant, poseu-hi unes quantes rodanxes de taronja ben fines i unes quantes làmines de carbassó.
A cada llom feu-hi uns talls encreuats al biaix, per facilitar-ne la cocció.
Arrebosseu-lo amb farina de patata. Aguanteu-lo per la cua i fregiu-lo en un wok amb força oli de gira-sol ben calent; aneu-hi abocant cullerots d'oli de gira-sol per sobre (el llobarro ha d'anar entrant al wok de mica en mica). El peix ha de quedar pla i la cua aixecada.
Enfarineu el cap del llobarro i fregiu-lo. Perquè la boca quedi oberta, s'ha de fregir amb la part del tall a sota; la boca quedarà a sobre i ens ajudarem una mica amb els dits per mantenir-la oberta. Després ja hi podem abocar l'oli directament, perquè ja no es tancarà.
Per emplatar el llobarro, poseu-lo en una safata allargada, amb el cap i la cua aixecats, amb la salsa agredolça per sobre. Al voltant, poseu-hi unes quantes rodanxes de taronja ben fines i unes quantes làmines de carbassó.