Shorba dial xixa (Escudella àrab) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Jamila Ben Said, Linyola
INGREDIENTS
- carn de xai
- tomàquets triturats
- 2 pastanagues
- 3 espàrrecs
- 1 carbassó
- 1 patata
- 1 ou
- xixa (sèmola de blat)
- llorer
- pebre negre
- pebre vermell
- canyella en pols
- llimona
- julivert
- sal i oli
PREPARACIÓ
En una olla, poseu-hi un raig d'oli d'oliva i salteu-hi la carn de xai i els espàrrecs, tallats, amb una mica de julivert, un parell de fulles de llorer, dues culleradetes de canyella en pols, de pebre negre i de pebre vermell i saleu-ho al vostre gust. Remeneu-ho tot perquè els gustos quedin ben barrejats i deixeu-ho coure, durant un quart, amb l'olla tapada.
Passat aquest temps, afegiu-hi unes quantes cullerades de tomàquet triturat, remeneu-ho i torneu-ho a tapar, deixant que cogui un quart més.
Després, afegiu-hi un litre d'aigua (aproximadament) i que faci xup-xup uns 10 minuts més. Peleu i talleu a trossos les pastanagues, el carabassó i la patata i incorporeu-los a l'olla.
Al cap de 10 minuts, afegiu-hi la xixa i deixeu-la coure uns 5 minuts.
Feu una picada amb una mica de julivert, el suc de mitja llimona i una clara d'ou i aboqueu-la a l'olla.
Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i ja tindreu l'escudella llesta.
Passat aquest temps, afegiu-hi unes quantes cullerades de tomàquet triturat, remeneu-ho i torneu-ho a tapar, deixant que cogui un quart més.
Després, afegiu-hi un litre d'aigua (aproximadament) i que faci xup-xup uns 10 minuts més. Peleu i talleu a trossos les pastanagues, el carabassó i la patata i incorporeu-los a l'olla.
Al cap de 10 minuts, afegiu-hi la xixa i deixeu-la coure uns 5 minuts.
Feu una picada amb una mica de julivert, el suc de mitja llimona i una clara d'ou i aboqueu-la a l'olla.
Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i ja tindreu l'escudella llesta.