Seitó en vinagre

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 kg de seitó fresc.
  • 750 ml de vinagre de sidra o de poma.
  • 1 manat de julivert.
  • 100 cl d'aigua.
  • 15 grams de sal.
  • Oli d'oliva verge extra.

PREPARACIÓ

1. Netegem el seitó.

La pregunta.: Com es neteja un seitó?
El seitó és un dels peixos que es pot espinar sense fer servir cap ganivet. Això ens ajuda a decidir-nos a l'hora de passar-nos una estona amb les mans empantanegades, ja que per pocs diners, podem gaudir d'un tresor gastronòmic del que se'n treuen, sense anar més lluny, les anxoves salades. En la pràctica, el que hem de fer és posar el peix sota un rajolí d'aigua de l'aixeta, plegar-li el cap enrere i separar els dos lloms. Veureu que si el seitó és realment fresc, no us costarà cap esforç.
Aneu disposant-ho en una escorredora perquè dreni tota l'aigua.

2. Escalfeu l'aigua al microones fins que estigui ben tèbia. Dissoleu la sal.

3. Juntament amb el vinagre, passeu-ho a un "tupper" ample.

4. Adobeu els seitons durant 45' i després poseu-los al frigorífic.

5. Passat aquest temps, traieu-los i escorreu-los fins que estiguin el màxim de secs.

6. Tritureu en el vas del minipimer el julivert amb l'oli.

7. Cobriu els seitons amb aquesta picada de julivert i llestos!