Sarsuela de peix

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els pescadors

INGREDIENTS

  • 4 talls de rap
  • 4 talls de lluç
  • 4 talls de mero
  • 1 calamar gros
  • 4 gambes mitjanes
  • 250 g de musclos de roca
  • 200 g de cloïsses
  • 2 cebes grosses
  • 3 tomàquets madurs
  • vi blanc
  • Pernod
  • oli, sal
  • farina
  • 1 l de fumet de peix Per a la picada:
  • safrà
  • all
  • julivert

PREPARACIÓ

D'entrada, saleu el peix, enfarineu-lo (tot menys les gambes) i fregiu-lo en una paella amb oli ben calent, juntament amb els musclos i les cloïsses.
Un cop tingueu el peix ben fregit, canvieu-lo de paella i feu servir la primera per preparar el sofregit. Afegiu-hi una mica d'oli i, quan estigui calent, daureu-hi la ceba trinxada. A continuació, poseu-hi 4 cullerades de tomàquet, sense pell ni llavors. Quan el tomàquet estigui cuit, tireu-hi un raig de vi blanc, i 3 minuts més tard (el temps de la reducció del vi), el fumet. Deixeu-ho coure uns 12 minuts, i ja podreu passar la salsa a la paella on hi ha el peix. Espereu que arrenqui el bull, i abaixeu el foc. Mentrestant, feu una picada amb safrà, 2 grans d'all, de sal i julivert. Abans d'abocar-la a la paella del peix, dissoleu-la amb una mica de salsa. Tireu-hi unes gotes de Pernod, deixeu la sarsuela uns 8 minuts més al foc, i podreu servir-la.