Sardines empanades amb tomàquet i alfàbrega

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 12 sardines
  • 3 làmines fines de pa precuit
  • oli d'oliva extra verge
  • sal
  • 100 g de maionesa
  • 1 tomàquet gros
  • 1 manat d'alfàbrega

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu el tomàquet durant uns segons.
Seguidament, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel, peleu-lo, traieu-ne la polpa i talleu-lo a dauets.

A continuació, netegeu les sardines, poseu els lloms sobre les làmines de pa i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli.

Tot seguit, poseu en un bol la maionesa, el tomàquet tallat a dauets, l'alfàbrega picada i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.

I ja per acabar, feu una base al centre del plat amb la maionesa i poseu-hi les sardines amb el pa a sobre.