Sardines amb trinxat d'escalivada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Francesc Bañeras
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les panolles, Santa Cristina d'Aro

INGREDIENTS

  • 12 sardines
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge
  • dues coques de pa torrades
  • porradell
  • fonoll
  • cerfull i sal gruixuda
  • Per al trinxat d'escalivada:
  • 2 pebrots vermells
  • 1 albergínia
  • 1 ceba 3 grans d'all
  • oli d'oliva
  • vinagre de xerès
  • 12 olives negres d'Aragó
  • 1 lligat de farigola i llorer
  • 2 fulles d'alfàbrega
  • 4 fulles d'estragó
  • sal
  • pebre
  • Per a la vinagreta:
  • 4 cullerades d'oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de vinagre de xerès
  • 1 anxova confitada
  • 8 olives negres d'Aragó
  • 2 fulles d'alfàbrega
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu l'albergínia, el pebrot i la ceba en una safata, afegiu-hi sal i oli, i deixeu-ho escalivar al forn.
A continuació, peleu-ho tot i talleu-ho a daus. Per fer el trinxat, poseu oli en una paella i enrossiu-hi els alls. Incorporeu-hi la ceba i el pebrot escalivats i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Per fer la vinagreta, poseu en un bol les fulles d'alfàbrega, les anxoves, el puré d'olives negres que prèviament haureu preparat i l'oli. Tritureu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera. Després, incorporeu el vinagre, el lligat d'herbes, l'albergínia escalivada i el suc d'escalivar els pebrots a la cassola del trinxat i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Per fer les sardines, salpebreu les sardines tallades a filets i fregiu-les només pel costat on no tenen pell. Finalment, incorporeu les olives trinxades, l'alfàbrega i l'estragó al trinxat i remeneu-ho. Per acabar, poseu el trinxat sobre la coca torrada, col·loqueu-hi les sardines a sobre, i decoreu-ho amb la vinagreta, la sal gruixuda i l'oli verge.