Salses

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Salsa amb maionesa
  • 1 pot petit de maionesa
  • 1 nyora
  • 2 cullerades de salsa per a escopinyes
  • 3 ous de lluç en conserva
  • Allioli
  • 1 gra d'all
  • 250 ml d'oli d'oliva 0,4º
  • 1 cullerada d'ou liofilitzat
  • sal
  • Salsa d'alvocat
  • 1 alvocat madur
  • tabasco
  • 1 cullerada de pasta de tomàquet dessecat
  • 2 alls tendres
  • 150 ml d'oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Salsa amb maionesa
1. Aboquem la maionesa dins del got de la batedora elèctrica.
2. Afegim a la maionesa un raig de salsa d'escopinyes.
3. Tallem a trossets la nyora i l'aboquem al got.
4. Finalment, traiem 3 ous de lluç, nets d'oli, i els afegim també al got de la batedora.
5. Triturem tots els ingredients fins que ens quedi la textura de salsa.

Allioli
1. Posem al got de la batedora elèctrica el gra d'all a trossets i l'ou liofilitzat
2. Hi afegim l'oli i ho batem tot.
3. Si ens queda massa líquid, hi afegim una mica més d'oli perquè guanyi estructura.

Salsa d'alvocat
1. Obrim l'alvocat, li traiem el pinyol i en retirem la polpa amb una cullereta. La reservem.
2. Trinxem la polpa d'alvocat i la posem al got de la batedora elèctrica.
3. Afegim al got unes gotetes de tabasco.
4. Hi afegim també una cullerada de pasta de tomàquet dessecat.
5. Tallem a trossets els alls tendres i els afegim al got de la batedora.
6. Ho triturem tot.
7. Hi tirem l'oli de gira-sol i tornem a fer servir la batedora fins que obtinguem la salsa.