"Royale" de fredolics
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: ABaC, Barcelona
INGREDIENTS
- 200 g de fredolics
- pa de pagès torrat
- 1/4 de l de brou de gallina
- escalunyes
- oli d'all
- 2 clares d'ou
- 1 ou
- cibulet
- mantega
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els fredolics en una cassola amb una mica d'oli i mantega i deixeu-los coure durant uns minuts.
Seguidament, afegiu-hi una mica d'aigua, el pa torrat, l'oli d'all, la sal i l'escalunya picada i deixeu-ho coure uns minuts més. Després, tritureu-ho amb la Thermomix i separeu la part més líquida de la més espessa en dos bols diferents.
Per fer la salsa, poseu en un cassó la part més líquida amb una mica de brou de gallina i remeneu-ho amb el batedor de mà fins que quedi ben emulsionada.
A continuació, poseu en un bol la part més espessa juntament amb l'ou, les clares d'ou i la resta de brou de gallina i remeneu-ho bé amb el batedor. Tot seguit, ompliu els gots fins a la meitat amb aquesta barreja i deixeu-los coure al forn de vapor durant 14 minuts a 90 graus.
I ja per acabar, ompliu la resta del got amb la salsa i poseu-hi una mica de cibulet picat per sobre.
Seguidament, afegiu-hi una mica d'aigua, el pa torrat, l'oli d'all, la sal i l'escalunya picada i deixeu-ho coure uns minuts més. Després, tritureu-ho amb la Thermomix i separeu la part més líquida de la més espessa en dos bols diferents.
Per fer la salsa, poseu en un cassó la part més líquida amb una mica de brou de gallina i remeneu-ho amb el batedor de mà fins que quedi ben emulsionada.
A continuació, poseu en un bol la part més espessa juntament amb l'ou, les clares d'ou i la resta de brou de gallina i remeneu-ho bé amb el batedor. Tot seguit, ompliu els gots fins a la meitat amb aquesta barreja i deixeu-los coure al forn de vapor durant 14 minuts a 90 graus.
I ja per acabar, ompliu la resta del got amb la salsa i poseu-hi una mica de cibulet picat per sobre.