Roses de pasta fil·lo

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marta Sanahuja
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    +Obre

    La xocolata és un aliment energètic, que si es pren amb moderació i preferiblement amb un alt percentatge en cacau com en la recepta, té certes propietats estimulants i antioxidants.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 roses
  • 4 fulles de pasta fil·lo
  • 60 g de mantega
  • 100 ml de llet
  • ratlladura de mitja llimona
  • 1 beina de vainilla
  • 60 g de sucre
  • 1 ou
  • Altres:
  • canyella en pols
  • sucre de llustre
  • 25 g de xocolata fondant 70%

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfem el forn a 170º. Desfem la mantega al microones, a màxima potència durant 5 minuts i anem controlant que no es cremi. Untem quatre motllos petits.

Amb un pinzell pintem un làmina de pasta fil·lo amb mantega. En farem 2, ja que es decoren diferent. Fem plecs des del costat més llarg fins que l'unim amb l'altre costat, com si fos un acordió.

L'enrotllem sobre si mateix i formem una rosa i el posem dins el motllo individual. Repetim l'operació amb totes les fulles de fil·lo. Les posem al forn a 170 graus entre 25 i 30 minuts.

Mentrestant, fem la crema. En un pot al foc posem la llet, la vainilla i la ratlladura de llimona. Quan bulli, ho retirem del foc i ho reservem.

Mentre es refreda una mica, en un bol, batem l'ou i el sucre, amb varetes manual. Hi afegim la llet a poc a poc i ho remenem constantment (l'ou no pot quallar). Repartim la crema sobre cada peça/rosa i tornem a enfornar 25 minuts més (fins que qualli l'ou).

Mentrestant, preparem la xocolata per fer un dels acabaments. La desfem al microones a màxima potència en intervals de 10"... vigilant que no es cremi. Acabem 1 rosa amb xocolata pel damunt, i 1 rosa amb canyella i sucre de llustre.