Raclette (Raclet) - Suïssa

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Walter Tauber, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 6 persones:
  • 1 tros de formatge de raclet d'1 kg o 1,5 kg
  • 2 kg de patates
  • cebetes i cogombrets envinagrats
  • embotits variats
  • aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Coeu les patates senceres i sense pelar en una cassola amb aigua i sal. Un cop cuites, peleu-les, talleu-les a rodanxes i poseu-les en una safata per servir. També les podeu servir senceres i que cadascú se les prepari al plat.
Col·loqueu la peça de formatge en l'aparell per fondre'l (hi ha força aparells elèctrics de raclet domèstica) o, molt millor, foneu el formatge vora la llar de foc, si en teniu.
A mesura que el formatge es fongui, l'heu d'anar "rascant" (d'aquí el nom del plat) i abocant als plats.
Aquest formatge es menja acompanyat de les patates que hem cuit, d'embotits i d'envinagrats, ja que es creu que les cebetes i els cogombrets ajuden a pair millor el formatge fos. Un altre acompanyament força típic de la raclet és el rösti (vegeu-ne la recepta a part).