Pumpkin soup (Sopa de carabassa) - Irlanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ella King, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 carabassa
  • 2-3 pomes
  • brou suau
  • 1-2 cebes
  • mantega
  • crema de llet
  • canyella mòlta
  • nou moscada
  • sucre morè
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Si la voleu aprofitar per fer-ne una llanterna, buideu la carabassa i trossegeu-ne la polpa. Si no és el cas, peleu-la i trossegeu-la.
Peleu les pomes i les cebes i talleu-les a trossos.
En una olla, enrossiu-hi la ceba amb un tros de mantega. Després afegiu-hi la poma i la carabassa. Aneu-ho remenant amb una cullera de fusta.
Quan tot plegat s'hagi estofat una bona estona, afegiu a l'olla el brou. En cas que no en tingueu, podeu posar-hi aigua i una pastilla de brou concentrat o només salar-ho i prou. La quantitat de brou (o d'aigua) dependrà de com vulgueu la consistència de la sopa, més o menys cremosa.
Condimenteu-ho amb la canyella mòlta, el sucre morè i la nou moscada. Les mesures de tot això també seran al vostre gust, segons el vostre paladar.
Remeneu-ho i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi la crema de llet i deixeu que faci xup-xup durant uns 25 minuts, remenant-ho de tant en tant.
Tritureu-ho ben fi amb el túrmix, rectifiqueu-ho de sal i pebre i ja tindreu la sopa a punt per portar a taula.