Pudín de pan con almíbar de ciruela (Púding de pa amb almívar de prunes) - República Dominicana

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lorelay, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 6-8 persones:
  • 2 baguets de pa sec
  • 3 cullerades de mantega
  • 1 pot de llet evaporada
  • 1 tassa i mitja de llet
  • 1 tap de rom
  • 1 ou
  • panses
  • prunes
  • aigua
  • sucre

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn.
Poseu les panses en remull en una tassa amb aigua; d'aquesta manera no es quedaran al fons del púding.
En un bol de mida grossa, esmicoleu-hi el pa. Afegiu-hi l'ou, la mantega, la llet i la llet evaporada i un pessic de sucre (un "chin", com en diu la Lorelay). Remeneu-ho ben bé fins que us quedi una pasta sense grumolls, al màxim de fina possible. Després, afegiu-hi les panses i el rom.
Aboqueu la barreja en un motlle allargat, prèviament folrat amb paper d'alumini, i enforneu-ho uns 45 minuts a 180º.
Mentrestant, prepareu l'almívar posant sucre en un cassó amb una mica d'aigua. Quan el tingueu fet, afegiu-hi les prunes i reserveu-lo.
Comproveu que el púding és cuit punxant-lo amb un ganivet. Deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo.
Talleu el púding en porcions de més o menys un dit de gruix i aboqueu-hi l'almívar amb prunes per sobre.