Porcell confitat amb meló
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 1 porcell de 5-6 kg ( tallat en 6 peces)
- 3 l d'oli d'oliva
- sal Maldon
- Per macerar el porcell:
- 1/2 kg de sal grossa
- 20 g de pebre en gra
- Per a la salsa:
- 1 cullerada de sucre
- 2 cullerades de vinagre
- 1/2 l de suc de taronja
- 20 g de clau d'espècia
- 1/2 meló
PREPARACIÓ
Poseu els talls de porcell en una safata, cobriu-los amb sal abundant i deixeu-los macerar durant 4 hores.
Després, retireu la sal i confiteu els talls de porcell en una olla amb oli i quatre grans de pebre a foc baix. Deixeu-ho confitar durant 4 hores i desosseu-los.
Per fer la salsa, desfeu una mica de sucre en una paella. Quan ja tingueu un caramel, afegiu-hi el vinagre, el suc de taronja i el clau d'espècia. Remeneu-ho bé.
A continuació, daureu els talls de porcell per la banda de la pell en una paella amb l'oli ben calent. A la mateixa paella, daureu-hi també uns talls de meló.
I ja per acabar, emplateu el meló i el porcell. Podeu guarnir el plat amb unes fulles de romaní, una mica de farigola i sal grossa. Feu-hi un cordó al voltant amb la salsa.
Després, retireu la sal i confiteu els talls de porcell en una olla amb oli i quatre grans de pebre a foc baix. Deixeu-ho confitar durant 4 hores i desosseu-los.
Per fer la salsa, desfeu una mica de sucre en una paella. Quan ja tingueu un caramel, afegiu-hi el vinagre, el suc de taronja i el clau d'espècia. Remeneu-ho bé.
A continuació, daureu els talls de porcell per la banda de la pell en una paella amb l'oli ben calent. A la mateixa paella, daureu-hi també uns talls de meló.
I ja per acabar, emplateu el meló i el porcell. Podeu guarnir el plat amb unes fulles de romaní, una mica de farigola i sal grossa. Feu-hi un cordó al voltant amb la salsa.