Porcell confitat amb meló

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 1 porcell de 5-6 kg ( tallat en 6 peces)
  • 3 l d'oli d'oliva
  • sal Maldon
  • Per macerar el porcell:
  • 1/2 kg de sal grossa
  • 20 g de pebre en gra
  • Per a la salsa:
  • 1 cullerada de sucre
  • 2 cullerades de vinagre
  • 1/2 l de suc de taronja
  • 20 g de clau d'espècia
  • 1/2 meló

PREPARACIÓ

Poseu els talls de porcell en una safata, cobriu-los amb sal abundant i deixeu-los macerar durant 4 hores.
Després, retireu la sal i confiteu els talls de porcell en una olla amb oli i quatre grans de pebre a foc baix. Deixeu-ho confitar durant 4 hores i desosseu-los.

Per fer la salsa, desfeu una mica de sucre en una paella. Quan ja tingueu un caramel, afegiu-hi el vinagre, el suc de taronja i el clau d'espècia. Remeneu-ho bé.

A continuació, daureu els talls de porcell per la banda de la pell en una paella amb l'oli ben calent. A la mateixa paella, daureu-hi també uns talls de meló.

I ja per acabar, emplateu el meló i el porcell. Podeu guarnir el plat amb unes fulles de romaní, una mica de farigola i sal grossa. Feu-hi un cordó al voltant amb la salsa.
Anar al contingut