Ponche de mel (Ponx de mel) - Cap Verd

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Ulisses Alves, La Roca del Vallès

INGREDIENTS

  • 600 cc de groc (aiguardent de canya de Cap Verd)
  • 400 cc de mel de canya de sucre
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

El groc és l'aiguardent més popular a Cap Verd. Si no en trobeu, el podeu substituir per un altre aiguardent de canya. La mel de canya és més difícil de substituir. La proporció de groc i de mel pot variar, segons si es vol aconseguir un ponx més o menys fort. Normalment, és d'un 60% de groc per un 40% de mel.
Poseu el groc en una ampolla de litre. Afegiu-hi la llimona, tallada a rodanxes primes, i sacsegeu l'ampolla unes quantes vegades. Acabeu d'omplir-la amb la mel de canya.
Un cop ben barrejat el contingut, ja el podeu servir, tot i que val més que el deixeu unes quantes unes hores a la nevera i el serviu ben fred.

Anar al contingut