Pizza "Mi preferida"

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Fabián Martín
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fabián Martín, Llívia

INGREDIENTS

  • 200 g de massa de 200 g (farina, aigua, llevat, sal i oli)
  • 60 g de ceba confitada
  • 60 g de bacó
  • 60 g de mozzarella
  • 1 bola de mozzarella de búfala
  • ruca
  • parmigiano reggiano
  • Per a la salsa de nous:
  • 40 g de nous
  • 30 g de parmesà
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • Per a la vinagreta d'oli d'oliva:
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • 1/2 tasseta de vinagre balsàmic
  • 1 cullerada de mel

PREPARACIÓ

Poseu en un bol la farina, l'aigua, el llevat, la sal i un raig d'oli i barregeu-ho bé.
Deixeu reposar la massa durant una hora, tapada, a temperatura ambient. Tot seguit, estireu la massa amb una mica de farina perquè no s'enganxi.

Per fer la crema de nous, poseu les nous, el parmigiano i una mica d'oli en un bol, i tritureu-ho.

A continuació, esteneu bé la crema de nous sobre la massa de la pizza. Poseu-hi per sobre la ceba confitada, el bacó tallat petit i la mozzarella. Gratineu la pizza al forn a uns 200 graus durant uns 20 minuts.

Per fer la vinagreta, barregeu en un bol el vinagre balsàmic, la mel i l'oli d'oliva.

I ja per acabar, poseu unes rodanxes gruixudes de mozzarella de búfala a sobre de la pizza, una mica de ruca, parmigiano ratllat i la vinagreta. Podeu guarniu la pizza amb uns tomàquets cherry tallats per la meitat.