Pilota vegetal

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 60 g molla de pa
  • 1 porro
  • 2 c/s faves repelades
  • 2 c/s pèsols
  • 2 pastanagues mitjanes
  • 2 espàrrecs blancs
  • 2 espàrrecs verds
  • pasta choux
  • 1 c/s julivert picat
  • 1 c/s cebollí picat
  • Ingredients per a la pasta choux · 1/8 l aigua · 75 g farina · 50 g mantega · 3 ous
  • Ingredients per a la salsa · 1 escalonia · 2 dl vi blanc · 1/4 l caldo vegetal aromatitzat amb ceps (bolet de Bordeus) · mantega · sal i pebre

PREPARACIÓ

Pasta choux



1. En un cassó amb l'aigua a temperatura ambient, introduir la mantega tallada a trossets i una mica de sal. Posar a escalfar i remoure fins a desfer la mantega. Quan comenci a bullir, remoure amb un batedor durant uns segons.



2. Incorporar la farina tamisada, sense deixar de remoure amb ajuda d'una espàtula. La massa resultant s'ha de desenganxar de les parets del cassó.



3. Anar afegint els ous sense deixar de treballar.



Salsa



1. Sofregir l'escalonia picada, mullar amb el vi blanc i deixar reduir casi completament. Afegir el caldo vegetal aromatitzat amb els bolets.



2. Passar al pot batidor i barrejar en calent. Afegir la mantega fins aconseguir una salsa untuosa. Rectificar de sal i pebre.



Pilota vegetal



1. Pelar els espàrrecs i deixar les parts tendres. Blanquejar i tallarlos en trossets fins.



2. Netejar, blanquejar i tallar el porro com els espàrrecs.



3. Pelar, blanquejar i tallar a mirepoix (petits daus) les pastanagues.



4. Blanquejar els pèsols i les faves; si aquestes son d'un cert tamany, repelar-les.



5. Barrejar la pasta choux amb els ingredients vegetals. Afegir la molla de pa. Salar al punt.



6. Amb ajuda de film de cuina, fer les pilotes. Repartir la preparació en quatre paquetets iguals i separats, en forma de bola o pilota sense cap fissura.



7. Coure al vapor o en caldo a foc lent durant 20 minuts.



8. Per servir, retirar el film i acompanyar amb abundant salsa.



9. Es pot acompanyar amb uns bolets, en funció de l'època de l'any: en primavera son ideals les rabassoles. També resulta fantàstic si es disposa d'uns espàrrecs silvestres per acompanyar els bolets.
Anar al contingut