Picadillo

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 2 persones:
  • 200 g d'arròs llarg
  • 400 g de carn picada de vedella
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 pebrot verd llarg
  • 2 grans d'all
  • 1 copeta de vi sec
  • 300 g de tomàquet triturat
  • 60 g de panses de Corint
  • 60 g d'olives verdes sense pinyol
  • 60 g de tàperes

PREPARACIÓ

1. El primer que cal fer és coure l'arròs llarg, que necessita força aigua. Poseu-lo en una cassola gran i ompliu-la d'aigua, afegint-hi una mica de sal. Deixeu-ho bullir durant 3 minuts a foc fort, i després entre 20 i 25 minuts a foc lent.

2. Desfeu la carn picada i enrossiu-la a foc viu dins d'una cassola. Mentre això es cou, piqueu la ceba, els grans d'all i el pebrot verd. Afegiu la verdura a la carn i, quan estigui tot ben cuit, tireu una copa de vi i deixeu reduir.

3. Afegiu el tomàquet a la cassola i deixeu que perdi l'acidesa perquè quedi reduït i concentrat. Llavors, tireu les olives verdes tallades en anelles i les panses de corint.

4. Quan hagin passat uns dos minuts, ja podeu afegir les tàperes, que deixareu coure un minut més. A continuació, traieu l'arròs i poseu-lo a l'escorredora perquè es refredi una mica.

Aquest plat s'acompanya d'un mojito.