Phak-shya kachung (Peus de porc a la tibetana) - Sikkim

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Txung Takarpa, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 peus de porc
  • sal
  • pebre negre
  • 2 cebes
  • 3 alls
  • 4 tomàquets madurs
  • gingebre
  • aigua
  • cúrcuma
  • comí mòlt
  • oli d'oliva
  • xilis (opcional)

PREPARACIÓ

Salpebreu els peus de porc, prèviament partits per la meitat al llarg, i col·loqueu-los al fons d'una olla amb un bon raig d'oli.
Talleu a llunes un parell de cebes de mida grossa; el guisat queda més bé si les cebes són de les vermelles, amb una textura més fina que les blanques i un puntet picants. Afegiu-les a l'olla.
Aixafeu i peleu 3 grans d'all. Peleu també un bon tros de gingebre fresc i ratlleu-lo. Afegiu-ho tot a l'olla juntament amb quatre tomàquets madurs trossejats.
Condimenteu-ho amb un parell de culleradetes de cúrcuma i de comí mòlt.
Tapeu l'olla i deixeu que faci xup-xup durant una hora i mitja a foc molt lent.
Passats 5-10 minuts, afegiu-hi un got d'aigua, remeneu-ho i torneu a tapar l'olla. Repetiu aquesta operació a mitja cocció si veieu que els peus de porc s'enganxen i remeneu-ho de tant en tant.

Nota:
Aquest plat és més "autèntic" si es cuina amb oli de mostassa, però costa de trobar i té un preu força elevat.
Si voleu cuinar els peus de porc més de pressa, podeu fer servir una olla de pressió. Si voleu que el guisat us quedi més picant, hi podeu afegir uns quants xilis.