Pescado Samaná (Peix amb coco) - República Dominicana
- Programa: Karakia
- Cuina: Víctor, Barcelona
INGREDIENTS
- llom de lluç
- 2 alls
- 1 ceba
- achiote o qualsevol altre colorant natural
- 1 l de llet de coco
- farina
- pebre blanc
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Demaneu a la peixateria que us treguin l'espina del llom de lluç i us el tallin a trossos (de la mida que vosaltres cregueu convenient).
En un morter, matxuqueu els alls, una mica de sal i un parell de culleradetes d'achiote i unteu els talls de lluç amb aquesta pasta.
Poseu una paella al foc amb un raig d'oli i fregiu-hi el peix; primer per la part de la pell. Després, gireu-lo. Un cop daurats els trossos de lluç (no cal que siguin excessivament fregits perquè no quedin ressecs), reserveu-los.
Peleu i talleu la ceba a llunes; enrossiu-la lleugerament en la mateixa paella del lluç, afegint-hi una mica més d'oli si cal, i després afegiu-hi una cullerada i mitja de farina. Quan vegeu que tot plegat agafa color, aboqueu-hi la llet de coco. Remeneu-ho perquè es desfacin els possibles grumolls de farina que hi pugui haver i salpebreu-ho al vostre gust. Abaixeu el foc i deixeu que redueixi remenant-ho de tant en tant, com si es tractés d'una beixamel.
Serviu els talls de peix amb un parell de cullerades d'aquesta salsa per sobre.
Nota:
Sovint, el tall de peix forma part d'una mena de plat combinat en què també hi ha un pilonet d'arròs amb fesols ("moro de guandules") i "arepas de yuca".
En un morter, matxuqueu els alls, una mica de sal i un parell de culleradetes d'achiote i unteu els talls de lluç amb aquesta pasta.
Poseu una paella al foc amb un raig d'oli i fregiu-hi el peix; primer per la part de la pell. Després, gireu-lo. Un cop daurats els trossos de lluç (no cal que siguin excessivament fregits perquè no quedin ressecs), reserveu-los.
Peleu i talleu la ceba a llunes; enrossiu-la lleugerament en la mateixa paella del lluç, afegint-hi una mica més d'oli si cal, i després afegiu-hi una cullerada i mitja de farina. Quan vegeu que tot plegat agafa color, aboqueu-hi la llet de coco. Remeneu-ho perquè es desfacin els possibles grumolls de farina que hi pugui haver i salpebreu-ho al vostre gust. Abaixeu el foc i deixeu que redueixi remenant-ho de tant en tant, com si es tractés d'una beixamel.
Serviu els talls de peix amb un parell de cullerades d'aquesta salsa per sobre.
Nota:
Sovint, el tall de peix forma part d'una mena de plat combinat en què també hi ha un pilonet d'arròs amb fesols ("moro de guandules") i "arepas de yuca".