Pebrots del "piquillo" farcits

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Pebrots del piquillo farcits
  • 1 kg de musclos de roca
  • 1 bitxo picant
  • 1 gra d'all
  • 1 carbassó petit
  • 1 ceba petita
  • 2 llaunes de pebrots del piquillo
  • 1/4 kg de puré de patata
  • 1 llauna de bonítol escabetxat
  • olivada d'arbequines
  • mantega
  • salsa Lea & Perrins
  • 1/2 l d'aigua envasada

PREPARACIÓ

1.En una cassola amb aigua que hagi arrencat el bull, hi posem una ceba amb claus d'olor, uns grans de pebre negre, unes fulles de llorer i un gra d'all. Hi aboquem els musclos.

2.Quan els musclos s'hagin obert, els traiem del foc i els deixem a banda perquè es refredin.

3.Per al farciment, piquem la ceba, tallem el carbassó i, a trossos ben petits, el bitxo picant. Posem oli a la cassola i comencem a fregir primer el pebrot picant, després la ceba i, al final, el carbassó.

4.Després hi aboquem la tonyina amb escabetx. L'anem esberlant.

5.Traiem els musclos de l'aigua de cocció, però aboquem l'aigua en un bol de manera que no ens hi caigui la sorra que ha quedat al fons. La colem i la posem en una olla per fer-hi el puré.

6.Tallem els musclos petits i els afegim a la cassola.

7.A l'aigua del puré hi fem desfer mantega. Quan bulli, una espurna de sal. I hi aboquem el puré de patata i ho batem.

8.Incorporem directament el puré a la cassola. Ho barregem i ja tenim a punt el farciment dels pebrots. Obrim els pebrots i hi anem posant el farciment. Els posem a la safata i cap al forn durant 4/5 minuts.

9.Mentrestant, fem la vinagreta. Posem en un bol la salsa i l'olivada, i ho anem barrejant amb oli.