Peach crumble (Pastís de préssec) - Estats Units
- Programa: Karakia
- Cuina: Richard Schweid i Lakshumi Ramachandran, Barcelona
INGREDIENTS
- 5 préssecs madurs
- 1/2 tassa de sucre
- 3/4 de tassa de farina
- una copeta de whisky o conyac
- 115 g de mantega
- canyella en pols
- sal
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn.
Renteu els préssecs i, sense pelar-los, talleu-los en forma de grills (de la mida dels grills d'una taronja).
Repartiu els grills de préssec en una safata que pugui anar al forn. Escampeu-hi el sucre per sobre i aboqueu-hi també el whisky.
En un bol, barregeu-hi amb els dits la farina, un pessic de sal i la mantega trossejada (us anirà molt millor si la mantega és a temperatura ambient). Heu d'aconseguir petits grumolls de pasta. La paraula crumble (nom del pastís) vol dir això, grumoll.
Repartiu els grumolls per sobre dels grills de préssec i espolseu-hi la canyella en pols per sobre.
Enforneu-ho a 180º durant una mitja hora.
Renteu els préssecs i, sense pelar-los, talleu-los en forma de grills (de la mida dels grills d'una taronja).
Repartiu els grills de préssec en una safata que pugui anar al forn. Escampeu-hi el sucre per sobre i aboqueu-hi també el whisky.
En un bol, barregeu-hi amb els dits la farina, un pessic de sal i la mantega trossejada (us anirà molt millor si la mantega és a temperatura ambient). Heu d'aconseguir petits grumolls de pasta. La paraula crumble (nom del pastís) vol dir això, grumoll.
Repartiu els grumolls per sobre dels grills de préssec i espolseu-hi la canyella en pols per sobre.
Enforneu-ho a 180º durant una mitja hora.