Peach crumble (Pastís de préssec) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Richard Schweid i Lakshumi Ramachandran, Barcelona

INGREDIENTS

  • 5 préssecs madurs
  • 1/2 tassa de sucre
  • 3/4 de tassa de farina
  • una copeta de whisky o conyac
  • 115 g de mantega
  • canyella en pols
  • sal

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn.
Renteu els préssecs i, sense pelar-los, talleu-los en forma de grills (de la mida dels grills d'una taronja).
Repartiu els grills de préssec en una safata que pugui anar al forn. Escampeu-hi el sucre per sobre i aboqueu-hi també el whisky.
En un bol, barregeu-hi amb els dits la farina, un pessic de sal i la mantega trossejada (us anirà molt millor si la mantega és a temperatura ambient). Heu d'aconseguir petits grumolls de pasta. La paraula crumble (nom del pastís) vol dir això, grumoll.
Repartiu els grumolls per sobre dels grills de préssec i espolseu-hi la canyella en pols per sobre.
Enforneu-ho a 180º durant una mitja hora.