Patates de pastor

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Sastre

INGREDIENTS

  • 2 kg de patates
  • 1 kg de coll i pit de xai
  • 1 tassa d'oli
  • 10 grans d'all
  • 1 tros de pa sec
  • 50 g de farina
  • 1,5 l de brou de xai
  • julivert
  • 1 got de vi negre
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Fregiu en una cassola el pa sec i els grans d'all sencers i sense pelar.
Un cop fregits, reserveu-los per a la picada. Salpebreu el xai, enfarineu-lo una mica i quan l'oli estigui calent, tireu-hi l'all picat tenint compte que no es cremi; poseu-hi també el julivert picat. A continuació afegiu-hi el xai i remeneu-ho bé, i quan estigui ros afegiu-hi el vi negre. Deixeu-ho reduir i llavors tireu-hi el brou de xai, remeneu-ho i deixeu-ho 30 minuts més al foc. Escapceu les patates i incorporeu-les a la cassola. Mentre comença a bullir, feu una picada i aboqueu-la-hi. Remeneu-ho una mica, i uns minuts després, ja ho podreu emplatar.