Patates amb fredolics i costella de porc

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Andria, La Seu d'Urgell

INGREDIENTS

  • 1'200 g de patates
  • 500 g de fredolics
  • 400 g de costella de porc
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 pela de taronja
  • 1'5 l de brou
  • 4 brins de safrà
  • 1 fulla de llorer
  • 2 grans d'all
  • 4 ametlles
  • 2 avellanes
  • 1 gotet d'oli
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Saleu la ceba i sofregiu-la en una cassola amb oli. Quan estigui ben rossa, daureu-hi també la costella de porc.
Tot seguit, afegiu-hi els tomàquets pelats i sense llavor. Un cop estigui tot cuit, tireu-hi els fredolics, prèviament escaldats. D'altra banda, peleu les patates, escapceu-les i incorporeu-les a l'estofat, just abans d'abocar-hi el brou. I quan comenci a arrencar el bull, poseu-hi una pela de taronja i una fulla de llorer. Feu una picada amb els alls, les ametlles, les avellanes i una mica de sal. Afegiu-la a l'estofat i deixeu-ho que bulli 5 minuts més a foc baix. I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal i emplateu-ho.