Pastís Tatin de préssec

INGREDIENTS

  • 5 préssecs grossos
  • 1 base de pasta de full de 20x30 cm
  • 250 cl nata líquida
  • 150 g mantega
  • 150 g sucre
  • 1 rovell d'ou

PREPARACIÓ

1. Pelem i liqüem dos préssecs i, després, pelem i tallem en 8 gallets els 3 préssecs que ens queden.



2. Posem la mantega en una paella a foc baix sense que es cremi, hi afegim el sucre i hi posem els préssecs fins que el sucre caramel·litzi, durant 3 minuts, procurant que el caramel no se'ns cremi.



3. Hi afegim el suc de préssec.



4. Apaguem el foc. Retirem el préssec i el posem en una safata, perquè es refredi.



5. Tornem a engegar el foc, hi afegim la nata i esperem que la salsa redueixi més o menys a la meitat. Així farem un "toffee".



6. Llavors pintem amb el rovell d'ou tota la pasta de full, posem el préssec per sobre d'aquesta base i l'emboliquem com si fos un caneló. Tot seguit. premem les vores amb una forquilla, per segellar-ho.



7. Un cop tancada, tornem a pintar amb ou la pasta, i la posem al forn 7 minuts a 190 graus. Quan estigui, la deixeu refredar. Llavors hi escampeu la crema tèbia per sobre i ja la podeu servir.