Pastís de verdures i llagostins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Esther Pagès i Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de mongeta tendra
  • 1/2 kg de pèsols
  • 1 bròquil
  • 1/2 kg de llagostins pelats
  • 250 cl de nata líquida
  • 300 g de mantega
  • sal
  • 5 ous
  • 1 l d'aigua
  • Per a la crema de carbassa:
  • 1/2 kg de carbassa
  • 100 cl de nata
  • 1 ceba grossa
  • 1 porro
  • 0 g de mantega i sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica de mantega, salteu la mongeta tendra tallada a trossos, el broquil tallat a trossos i els pèsols, tot escaldat.
Quan estiguin daurats, retireu-los de la paella i reserveu-los.

A continuació, poseu en un bol la nata líquida i els ous, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Tot seguit, en una safata de vidre, untada amb mantega, poseu-hi els pèsols, el bròquil, la mongeta tendra i els llagostins, cobriu-ho amb la barreja de nata líquida i ous i poseu-ho al forn al bany maria durant una hora.

Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb mantega, salteu el porro tallat a làmines. Quan estigui ben daurat, afegiu-hi la ceba tallada a làmines, la carbassa tallada a trossos, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant uns 30 minuts. Seguidament, afegiu-hi la nata i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Finalment, desemmotlleu el pastís i talleu-lo a talls una mica gruixuts.

I ja per acabar, emplateu els talls de pastís i cobriu-los amb la crema de carbassa.