Pastís de verdures i llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esther Pagès i Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Roca, Esponellà
INGREDIENTS
- 1/2 kg de mongeta tendra
- 1/2 kg de pèsols
- 1 bròquil
- 1/2 kg de llagostins pelats
- 250 cl de nata líquida
- 300 g de mantega
- sal
- 5 ous
- 1 l d'aigua
- Per a la crema de carbassa:
- 1/2 kg de carbassa
- 100 cl de nata
- 1 ceba grossa
- 1 porro
- 0 g de mantega i sal
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una mica de mantega, salteu la mongeta tendra tallada a trossos, el broquil tallat a trossos i els pèsols, tot escaldat.
Quan estiguin daurats, retireu-los de la paella i reserveu-los.
A continuació, poseu en un bol la nata líquida i els ous, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Tot seguit, en una safata de vidre, untada amb mantega, poseu-hi els pèsols, el bròquil, la mongeta tendra i els llagostins, cobriu-ho amb la barreja de nata líquida i ous i poseu-ho al forn al bany maria durant una hora.
Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb mantega, salteu el porro tallat a làmines. Quan estigui ben daurat, afegiu-hi la ceba tallada a làmines, la carbassa tallada a trossos, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant uns 30 minuts. Seguidament, afegiu-hi la nata i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, desemmotlleu el pastís i talleu-lo a talls una mica gruixuts.
I ja per acabar, emplateu els talls de pastís i cobriu-los amb la crema de carbassa.
Quan estiguin daurats, retireu-los de la paella i reserveu-los.
A continuació, poseu en un bol la nata líquida i els ous, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Tot seguit, en una safata de vidre, untada amb mantega, poseu-hi els pèsols, el bròquil, la mongeta tendra i els llagostins, cobriu-ho amb la barreja de nata líquida i ous i poseu-ho al forn al bany maria durant una hora.
Per fer la crema de carbassa, en un cassó amb mantega, salteu el porro tallat a làmines. Quan estigui ben daurat, afegiu-hi la ceba tallada a làmines, la carbassa tallada a trossos, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant uns 30 minuts. Seguidament, afegiu-hi la nata i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Finalment, desemmotlleu el pastís i talleu-lo a talls una mica gruixuts.
I ja per acabar, emplateu els talls de pastís i cobriu-los amb la crema de carbassa.