Pastís de taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Calm
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau

INGREDIENTS

  • Per al motlle:
  • 40 g de pa torrat
  • 40 g de galetes Maria
  • 25 g de mantega
  • 30 g de vi blanc
  • Per al pastís:
  • 160 g de sucre
  • 5 ous
  • 3 peles de taronja
  • 1/4 de l de suc de taronja
  • 30 g d'ametlles
  • 1 iogurt
  • 25 g de mantega
  • Per a la gelatina:
  • 1 got de suc de taronja
  • 2 fulls de gelatina

PREPARACIÓ

Per fer la base del pastís, poseu en un bol les galetes triturades, el pa torrat triturat, la mantega fosa i el vi blanc.
Remeneu-ho bé i cobriu el fons del motllo, que haureu untat amb mantega.

Per fer el pastís, barregeu en un bol el suc de taronja, la pell de taronja ratllada, el iogurt i les ametlles, i tritureu-ho amb l'ajuda d'una batedora.

Bateu els ous amb el sucre i afegiu-hi la mantega fosa i la massa del pastís. Remeneu-ho bé i aboqueu-ho al motllo. Poseu-ho al forn a 115 graus i deixeu-ho coure durant 35 minuts.

Per acabar, escalfeu una mica de suc de taronja en un cassó. Després, fiqueu-hi els fulls de gelatina que haureu tingut en remull i remeneu-ho fins que es desfacin. Afegiu-hi la resta del suc de taronja fred i aboqueu-ho tot sobre el pastís. Deixeu-lo refredar a la nevera fins que la gelatina hagi agafat consistència. Quan estigui fred, desemmotlleu-lo i serviu-lo.