Pastís de Sacher

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per a 8 persones:
  • 1 copeta de licor d'ametlles amargues
  • 75 g de xocolata negra amb un 73% de cacau
  • 4 ous de gallina
  • pa de pessic
  • 1 clara d'ou
  • 90 g de crema d'ametlles
  • 110 g de sucre en pols
  • mantega
  • 50 g de farina
  • Per a la cobertura:
  • 100 g de xocolata amb un 75% de cacau
  • 50 g de mantega de bona qualitat
  • 50 cl de crema de llet
  • Per al farcit:
  • 500 g de prunes seques
  • 100 g de sucre
  • part de l'amaretto del pa de pessic

PREPARACIÓ

1. Prepareu el farciment de prunes:
a. En una paella ampla, salteu a foc fort les prunes desossades i tallades, i flamegeu-les amb 1/2 copa de calvados.
b. Afegiu-hi el sucre i abaixeu el foc, perquè el líquid que segreguen les prunes serà el que utilitzi el sucre per fer caramel.
c. Quan el conjunt hagi adquirit textura de melmelada, aparteu la paella del foc i deixeu-ho refredar.
2. Separeu les clares dels rovells. Poseu les clares en un bol ample per muntar-les, i els rovells en un altre bol per fer la massa del pa de pessic.
3. El bol de les clares, fiqueu-lo al congelador, perquè ajuda a muntar les clares amb més força.
4. Foneu la xocolata del pa de pessic al bany maria, o al microones a baixa potència.
5. Amalgameu la xocolata amb els rovells i la crema d'ametlles, una cullerada de farina, i afegiu-hi amaretto sense deixar de batre fins que aconseguiu una textura de crema.
6. Traieu les clares del congelador. Afegiu-hi les 4 gotes de suc de llimona i munteu-les amb la batedora elèctrica, fins que quan gireu el bol cap per avall no caiguin.
7. Aneu-hi afegint el sucre en pols a poc a poc, fins que obtingueu una merenga prou forta.
8. Gran part de l'èxit d'aquesta recepta es basa en el fet que amalgameu bé les clares amb la base de xocolata. Feu-ho sense trencar l'estructura de les clares.
9. Impermeabilitzeu un motlle de 20 cm de diàmetre amb mantega i farina. Aboqueu-hi la massa poseu-lo al forn 20-25 minuts a 180ºC.
10. Un cop fred, talleu-lo pel mig i poseu-hi la confitura de prunes. Torneu-lo a tapar.
11. Feu la cobertura de xocolata bullint la crema de llet i desfent-hi la xocolata i la mantega.
Al damunt d'una reixa, banyeu el pastís amb xocolata i deixeu-lo refredar.