Pastís de fruites

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Boguñà

INGREDIENTS

  • Per a la massa:
  • 400 g de farina
  • 200 g de mantega
  • 1 ou
  • 150 g de sucre Per a la crema pastissera:
  • 1 l de llet
  • 6 rovells d'ou
  • 250 g de sucre
  • 90 g de fècula
  • canyella
  • llimona Per a les fruites:
  • pomes
  • maduixes
  • pinya
  • kiwis
  • taronges
  • 5 fulls de gelatina amb 100 cm3 d'aigua

PREPARACIÓ

En primer lloc, prepareu la massa. Disposeu la farina en forma de volcà sobre la taula, i en el centre, poseu-hi la mantega, el sucre llustre i l'ou.
Comenceu treballant aquests tres ingredients, tot incorporant-hi primer, una mica de farina, i després la resta fins que us quedi una massa ben lligada. Un cop feta la pasta, deixeu-la reposar, sense tapar, uns 5 minuts. Passat aquest temps, estireu-la amb l'ajuda d'un corró fins que n'obtingueu una massa d'uns 5 mm. Folreu un motlle amb la pasta i talleu-ne les vores que sobrin amb el corró mateix. A continuació, cobriu la pasta amb crema pastissera, i coeu-la al forn, a 180-190 graus i durant 30 o 35 minuts. Quan ja estigui cuita, traieu-la del forn i deixeu-la refredar. Poseu els fulls de gelatina en remull, amb aigua freda i uns 5 minuts. Mentrestant, torneu a cobrir la superfície del pastís amb crema pastissera, i al damunt, aneu-hi col.locant trossets de fruita (poma, maduixa, kiwi, taronja... al vostre gust). Desfeu els fulls de gelatina en un pot amb aigua calenta, i un cop desfeta, deixeu-la refredar. I ja per acabar, cobriu els trossos de fruita amb la gelatina. Aquest pastís s'ha de conservar en fresc.