Pastís d'albercocs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 kg de pasta de full
- 12 meitats d'albercoc
- 100 g d'ametlla en pols
- 10 g de sucre en pols
- 100 g de mantega
- 2 ous
- 1 pell de llimona ratllada
- 1 ou per pintar
- farina
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol la mantega pomada, el sucre i un ou i comenceu-ho a remenar.
Després poseu-hi la pell de llimona ratllada, la pols d'ametlla i l'altre ou. Remeneu-ho bé, fins a obtenir-ne una pasta homogènia. D'altra banda, poseu la pasta de full en una safata per anar al forn. Pinteu tot el voltant amb l'ou batut per a poder-ho enganxar. Escampeu la pasta i repartiu els albercocs tallats per la meitat i sense pinyol pel damunt. Tapeu-ho amb l'altra pasta de full i segelleu-ho bé amb l'ajuda d'una forquilla. Abans de posar-ho al forn punxeu-ho una mica i pinteu-ho amb l'ou batut. Enforneu-ho a 140º durant 30 minuts.
Després poseu-hi la pell de llimona ratllada, la pols d'ametlla i l'altre ou. Remeneu-ho bé, fins a obtenir-ne una pasta homogènia. D'altra banda, poseu la pasta de full en una safata per anar al forn. Pinteu tot el voltant amb l'ou batut per a poder-ho enganxar. Escampeu la pasta i repartiu els albercocs tallats per la meitat i sense pinyol pel damunt. Tapeu-ho amb l'altra pasta de full i segelleu-ho bé amb l'ajuda d'una forquilla. Abans de posar-ho al forn punxeu-ho una mica i pinteu-ho amb l'ou batut. Enforneu-ho a 140º durant 30 minuts.