Pakora (Bunyols de coliflor) - Índia
- Programa: Karakia
- Cuina: Rajwinder Kaur, Barcelona
INGREDIENTS
- coliflor
- farina de cigrons
- coriandre fresc
- espècies (cúrcuma, coriandre, comí, pebre negre, garam masala, llavor de levístic)
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Talleu la coliflor a trossos petits, renteu-la i reserveu-la.
En un bol, barregeu-hi la farina de cigrons amb les diferents espècies que hi donaran gust: pebre negre, coriandre, llavors de levístic, comí, cúrcuma, garam masala i sal. La quantitat de cada espècie sol dependre del gust de qui cuina. És bo tenir present, les primeres vegades que es prepari una recepta amb espècies, no posar-ne massa quantitat de cada una (prenent per mesura una cullereta de cafè, poseu-ne entre mitja i tres quarts parts de culleradeta) fins a trobar el punt que us agradi.
Trinxeu unes quantes fulles de coriandre fresc i afegiu-les al bol. Aboqueu-hi una mica d'aigua i comenceu-ho a pastar amb els dits.
Incorporeu els trossos de coliflor al bol i continueu-ho pastant; d'aquesta manera aconseguireu que els trossos de coliflor quedin ben amarats amb la barreja de farina i espècies. Si convé, afegiu-hi una mica més d'aigua. Us ha de quedar una massa més aviat espessa.
Poseu al foc una paella amb força oli (millor de gira-sol). Quan sigui calent, fregiu-hi els trossos de coliflor fins que quedin ben daurats.
En un bol, barregeu-hi la farina de cigrons amb les diferents espècies que hi donaran gust: pebre negre, coriandre, llavors de levístic, comí, cúrcuma, garam masala i sal. La quantitat de cada espècie sol dependre del gust de qui cuina. És bo tenir present, les primeres vegades que es prepari una recepta amb espècies, no posar-ne massa quantitat de cada una (prenent per mesura una cullereta de cafè, poseu-ne entre mitja i tres quarts parts de culleradeta) fins a trobar el punt que us agradi.
Trinxeu unes quantes fulles de coriandre fresc i afegiu-les al bol. Aboqueu-hi una mica d'aigua i comenceu-ho a pastar amb els dits.
Incorporeu els trossos de coliflor al bol i continueu-ho pastant; d'aquesta manera aconseguireu que els trossos de coliflor quedin ben amarats amb la barreja de farina i espècies. Si convé, afegiu-hi una mica més d'aigua. Us ha de quedar una massa més aviat espessa.
Poseu al foc una paella amb força oli (millor de gira-sol). Quan sigui calent, fregiu-hi els trossos de coliflor fins que quedin ben daurats.