Olla de mongetes, arròs i carxofes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Alcalà

INGREDIENTS

  • 300 g de mongetes de la Matarranya
  • una tassa de cafè d'arròs
  • 2 penques de carxofa
  • 100 g de cansalada
  • 1 os de porc
  • 200 g de pit de xai
  • 2 xoriços
  • 2 botifarrons de ceba secs
  • sal

PREPARACIÓ

Per coure les mongetes, poseu-les en una olla amb aigua al foc.
Quan l'aigua arrenqui el bull, canvieu-la per aigua freda, i espereu que torni a bullir. A continuació, tireu-hi la cansalada tallada a daus, l'os de porc, la carn de xai i els xoriços. Un cop les mongetes estiguin mig cuites, afegiu-hi els botifarrons secs. A part, netegeu les penques de carxofa i bulliu-les durant 15 minuts. Quan veieu que les mongetes ja estan cuites del tot, tireu-hi l'arròs i les penques, i deixeu-ho bullir un quart d'hora. Abans de servir el plat, rectifiqueu-lo de sal.