Olla de mongetes, arròs i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Alcalà
INGREDIENTS
- 300 g de mongetes de la Matarranya
- una tassa de cafè d'arròs
- 2 penques de carxofa
- 100 g de cansalada
- 1 os de porc
- 200 g de pit de xai
- 2 xoriços
- 2 botifarrons de ceba secs
- sal
PREPARACIÓ
Per coure les mongetes, poseu-les en una olla amb aigua al foc.
Quan l'aigua arrenqui el bull, canvieu-la per aigua freda, i espereu que torni a bullir. A continuació, tireu-hi la cansalada tallada a daus, l'os de porc, la carn de xai i els xoriços. Un cop les mongetes estiguin mig cuites, afegiu-hi els botifarrons secs. A part, netegeu les penques de carxofa i bulliu-les durant 15 minuts. Quan veieu que les mongetes ja estan cuites del tot, tireu-hi l'arròs i les penques, i deixeu-ho bullir un quart d'hora. Abans de servir el plat, rectifiqueu-lo de sal.
Quan l'aigua arrenqui el bull, canvieu-la per aigua freda, i espereu que torni a bullir. A continuació, tireu-hi la cansalada tallada a daus, l'os de porc, la carn de xai i els xoriços. Un cop les mongetes estiguin mig cuites, afegiu-hi els botifarrons secs. A part, netegeu les penques de carxofa i bulliu-les durant 15 minuts. Quan veieu que les mongetes ja estan cuites del tot, tireu-hi l'arròs i les penques, i deixeu-ho bullir un quart d'hora. Abans de servir el plat, rectifiqueu-lo de sal.