Ofegat de faves i pèsols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sant Pau, Sant Pol de Mar

INGREDIENTS

  • 4 talls de cansalada del gorgil (papada)
  • 8 cebes tendres
  • 12 alls tendres
  • 1 lligat de menta, julivert i llorer
  • 1 copa de vi ranci o moscatell
  • 1 kg de faves tendres desgranades
  • 1/4 de kg de pèsols tendres desgranats
  • 50 g de botifarra blanca
  • 200 g de botifarra negra
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • greix de porc

PREPARACIÓ

Per començar, foneu una mica de greix en una olla en oli calent. Tot seguit afegiu-hi la cansalada, que ja hem de tenir salpebrada.
La cansalada s'ha de sofregir bé fins que quedi rossa. Després tireu-hi la ceba tendra picada i l'all tendre, i apugeu una mica el foc. Poseu-hi el lligat d'herbes i torneu a salpebrar-ho. Un cop sofregits la ceba i l'all tendre, incorporeu-hi les faves, els pèsols, el vi ranci i una mica de bajoca de fava per donar un punt amarg. Rectifiqueu-ho de sal, tapeu l'olla amb paper d'estrassa juntament amb la seva tapa, i sacsegeu-la. Deixeu-ho coure quatre minuts, afegiu-hi la botifarra blanca, remeneu-ho i passats dos minuts, incorporeu-hi la botifarra negra. Coeu-ho durant dos minuts més i ja ho podreu servir.
Anar al contingut