Navalles Thai
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Raurich
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Dos Palillos, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a les navalles cuites:
- 4 navalles
- Per lligar el suc de les navalles:
- 200 g del suc de navalles
- 0,4 g de xantana
- Per a l'escabetx thai:
- 250 g d'oli de gira-sol
- 20 g de fulla de llima de quefir
- 50 g d'all sec
- 50 g de gingebre fresc
- 100 g de ceba
- 50 g de pasta de curry vermell thai
- Altres:
- 100 g d'alga fresca fideu (codium)
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les navalles durant uns segons fins que s'obrin.
Després, retireu-les del cassó, traieu-ne la clova i reserveu-les en un platet.
Per fer l'escabetx, poseu en un cassó l'oli de gira-sol, les fulles de llima de quefir, l'all i el gingebre tallat a rodanxes i deixeu-ho infusionar a foc suau durant una estona.
A continuació, coleu l'oli, poseu-lo en un cassó amb la pasta de curri vermell, remeneu-ho bé, afegiu-hi la ceba tallada a la juliana i deixeu-ho sofregir a foc suau.
Tot seguit, poseu en un bol el suc de les navalles i la xantana i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu les navalles, poseu-hi el suc amb la xantana a sobre, salseu-ho amb l'escabetx thai i guarniu el plat amb una mica d'alga codium.
Després, retireu-les del cassó, traieu-ne la clova i reserveu-les en un platet.
Per fer l'escabetx, poseu en un cassó l'oli de gira-sol, les fulles de llima de quefir, l'all i el gingebre tallat a rodanxes i deixeu-ho infusionar a foc suau durant una estona.
A continuació, coleu l'oli, poseu-lo en un cassó amb la pasta de curri vermell, remeneu-ho bé, afegiu-hi la ceba tallada a la juliana i deixeu-ho sofregir a foc suau.
Tot seguit, poseu en un bol el suc de les navalles i la xantana i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu les navalles, poseu-hi el suc amb la xantana a sobre, salseu-ho amb l'escabetx thai i guarniu el plat amb una mica d'alga codium.