Navalles amb fideus rossejats

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Navalles amb fideus rossejats a banda
  • (per a 2 persones)
  • 10 navalles
  • 300 g de fideus (núm. 0)
  • 600 ml de fumet de peix
  • 2 cullerades de julivert picat
  • 1 gra d'all picat
  • 8 avellanes torrades
  • 4 cullerades de vi blanc
  • 1 carbassó
  • 1 ceba tendra
  • 3 tomàquets en conserva
  • 100 g de brots de soja

PREPARACIÓ

1. Escalfem una olla amb força oli i hi aboquem els fideus. Coem els fideus a foc lent al voltant de 15 minuts, fins que quedin rossos.
2. Colem els fideus amb un colador i els reservem.
3. Tallem el carbassó per la meitat, de forma transversal, i en traiem la polpa.
4. Tallem el carbassó a dauets.
5. Escalfem una paellera amb un bon raig d'oli i hi daurem el carbassó.
6. Tallem la ceba tendra a trossets i els afegim a la marca de l'arròs quan el carbassó comenci a daurar-se.
7. Hi posem també els brots de soja.
8. Escalfem el fumet en un cassó fins que arrenqui el bull.
9. Traiem les llavors dels tomàquets, els tallem a trossets i els afegim a la paellera.
10. Quan estigui fet el sofregit, hi aboquem els fideus. Remenem tots els ingredients i hi aboquem, ara, el fumet.
11. Tastem el fumet i hi posem el punt de sal.
12. Fiquem la paellera al forn, al voltant de 4 minuts, a 200 graus.
13. Mentre es cou l'arròs, fem una picada amb el julivert, l'all i les avellanes al morter. Hi afegim el vi blanc, a la picada, i la reservem.
14. Escalfem una planxa, hi tirem una mica de sal i hi posem les navalles perquè s'obrin.
15. Per aromatitzar i acabar de coure les navalles, hi tirem per sobre la picada.
16. Emplatem la paella i servim les navalles en una safata.