Mosaic de fruites

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Massana
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 1 mango
  • 1 poma
  • 1 pera
  • 1 pinya
  • 150 g de maduixes
  • 100 g de maduixots
  • 100 g de móres negres
  • 100 g d'aranyons
  • 50 g de gerds
  • 5 fulls de gelatina
  • 250 g de sucre
  • 1 l d'aigua
  • menta fresca
  • 1/2 l de llet
  • concentrat d'ametlla

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu aigua en una olla, afegiu-hi el sucre i remeneu-ho.
Després, incorporeu-hi el mango, la poma, la pera i la pinya. A continuació, escalfeu llet en un cassó sense que arribi a bullir. Afegiu-hi el concentrat d'ametlla, i aneu-ho remenant perquè es vagi desfent. Tot seguit, escalfeu l'almívar de bullir les fruites en un cassó i afegiu-hi les fulles de gelatina remullades. Aneu-ho remenant. Mentrestant, folreu un motllo amb paper film, poseu-hi una mica d'almívar, afegiu-hi les fruites bullides i les crues, l'almívar, i deixeu-ho a la nevera uns 15 minuts. Després, poseu-hi la resta de l'almívar i deixeu-ho reposar 12 hores a la nevera. I ja per acabar, desemmotlleu el mosaic de fruites. Feu un tall gruixut i emplateu-lo sobre una base de llet d'ametlla