Mongetes del ganxet amb bacallà

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Jaumet

INGREDIENTS

  • 4 trossos de llom de bacallà dessalat d'uns 80 g
  • 300 g de mongetes del ganxet cuites
  • 1 ceba picada
  • 3 tomàquets picats
  • 2 cullerades de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de pebre negre
  • 2 pessics de julivert picat
  • brou de bullir les mongetes
  • 1/4 de l d'oli d'oliva
  • farina
  • llorer
  • sal

PREPARACIÓ

Fregiu el bacallà enfarinat en una paella amb força oli i reserveu-lo.
En una cassola amb una mica d'aquest oli, feu-hi el sofregit de ceba, tomàquet i uns alls tallats ben fins. Tireu-hi les espècies: una mica de sal, pebre negre i pebre vermell dolç. Quan estigui al seu punt tireu-hi les mongetes del ganxet bullides, la fulla de llorer i el brou (el suc de bullir les mongetes). Tot seguit, poseu-hi el bacallà i una mica de julivert picat. Deixeu-ho bullir durant 10 o 12 minuts vigilant que no se us enganxi. D'altra banda, a la mateixa paella que abans heu fregit el bacallà, fregiu-hi les pells del bacallà, i ja podreu emplatar.