Moll de roca arrebossat amb escamarlans
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jeroni Castell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les Moles
INGREDIENTS
- 8 molls de roca de 120 g cadascun
- 8 escamarlans
- 1 ou
- oli d'oliva
- sal
- pebre mòlt
- Per al pa d'algues:
- 2 fulles d'alga nori
- pa ratllat
- Per a la samfaina:
- 12 rodanxes fines d'albergínia
- 12 rodanxes fines de carbassó
- 12 làmines fines de pebrot vermell
- farina de tempura
- aigua
- oli d'oliva
- Per al tomàquet confitat:
- 4 tomàquets carnosos madurs
- 350 g d'oli d'oliva
- 1 cullerada de pebre en gra
- sal
- sucre
- 1 branqueta de farigola
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli abundant, sal, sucre, pebre en gra i una branqueta de farigola confiteu els tomàquets tallats a dauets durant 3 o 4 hores a foc molt suau.
Mentrestant, barregeu la farina de tempura amb una mica d'aigua molt freda, arrebosseu les rodanxes de carbassó, d'albergínia i les làmines de pebrot i fregiu-les en una paella amb oli abundant fins que quedin ben daurades.
Per fer el pa d'algues, barregeu el pa ratllat amb les fulles d'alga ja picades.
A continuació, passeu els molls per l'ou que haureu batut, arrebosseu-los amb el pa d'algues i salteu-los en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les cues d'escamarlà ja pelades i salpebrades.
I ja per acabar, emplateu en un costat del plat el tomàquet confitat, poseu-hi les verdures fregides a sobre i a l'altre costat del plat poseu-hi els molls amb els escamarlans a sobre.
Mentrestant, barregeu la farina de tempura amb una mica d'aigua molt freda, arrebosseu les rodanxes de carbassó, d'albergínia i les làmines de pebrot i fregiu-les en una paella amb oli abundant fins que quedin ben daurades.
Per fer el pa d'algues, barregeu el pa ratllat amb les fulles d'alga ja picades.
A continuació, passeu els molls per l'ou que haureu batut, arrebosseu-los amb el pa d'algues i salteu-los en una paella amb una mica d'oli.
Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les cues d'escamarlà ja pelades i salpebrades.
I ja per acabar, emplateu en un costat del plat el tomàquet confitat, poseu-hi les verdures fregides a sobre i a l'altre costat del plat poseu-hi els molls amb els escamarlans a sobre.