Milfulls de llobarro amb salsa de cava

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Llopart
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia
  • Informació nutricional
    +Obre

    Junt amb el bacallà, el llobarro és un dels peixos més magres i amb més contingut en proteïnes d'alt valor biològic.

INGREDIENTS

  • 400 g de llobarro (net)
  • 150 g de ceps
  • 50 g de mantega
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 api
  • 4 alls
  • 1/2 l de cava brut
  • 1/2 l de nata
  • 100 g d'espines de peix
  • ous de truita
  • cibulet
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per começar, poseu la nata en un cassó i deixeu-la reduir a foc suau.
Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli i mantega sofregiu l'all laminat, la pastanaga, el porro, l'api i la ceba, tot tallat a trossets. Quan estigui tot daurat, afegiu-hi les espines de peix i l'aigua i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Seguidament, coleu-ho, poseu-hi el cava i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, poseu una part del fumet al cassó de la nata, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir una estona més. Després, retireu-ho del foc, afegiu-hi una mica de mantega i el cibulet picat i remeneu-ho bé. A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el llobarro ja salat tallat a filets molt prims. Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els ceps laminats i salats. I ja per acabar, emplateu els filets de llobarro i els ceps al centre del plat, salseu-ho tot amb la salsa de cava i guarniu el plat amb els ous de truita.