Matjesfilette in sahnesosse mit pellkartoffeln (Arengs amb salsa blanca i patates senceres) - Alemanya

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Regine Lucas, Calella

INGREDIENTS

  • un pot d'arengs en conserva
  • cebes tendres
  • poma
  • cogombrets envinagrats
  • iogurt
  • maionesa
  • creme fraiche
  • crema de llet
  • pebre negre en gra
  • llorer
  • cebollí
  • patates
  • comí
  • sal

PREPARACIÓ

Talleu els filets d'areng per la meitat al llarg i col·loqueu-los en una safata de vores altes, amb la part de la pell a sota.
Peleu i talleu a trossets molt petits una ceba tendra i mitja poma i escampeu-ho per sobre dels filets d'areng. Trossegeu uns quants cogombrets envinagrats i afegiu-los a la safata dels arengs.
Prepareu la salsa per a l'adob. Recordeu que les quantitats dependran de quanta salsa vulgueu preparar.
Ratlleu una ceba tendra i l'altra meitat de la poma i barregeu-ho amb unes quantes cullerades de maionesa, un o dos iogurts cremosos, un bon raig de crema de llet, unes quantes cullerades de creme fraiche i un raig del suc dels arengs en conserva. Remeneu-ho i afegiu-hi una culleradeta de pebre negre en gra i una fulla de llorer.
Aboqueu aquesta salsa per sobre dels arengs, tapeu la safata i deixeu-los reposar dins la nevera unes hores. Prepareu les patates de l'acompanyament.
Trieu patates de mida més aviat petita i feu-les coure, senceres i amb pell, al vapor. Abans de tapar-les per coure, saleu-les generosament i aromatitzeu-les amb uns quants grans de comí. Per saber si són cuites, punxeu-les amb un ganivet.
Just abans de servir els arengs, trinxeu unes quantes branquetes de cebollí i escampeu-les per sobre.