Mandonguilles de sèpia amb pèsols de Llavaneres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Nonell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres
INGREDIENTS
- Per a les mandonguilles:
- 1 ou
- 2 sèpies
- 100 g de botifarra crua
- all i julivert
- farina
- Per als pèsols:
- 4 kg de pèsols de Llavaneres
- 1 manat d'alls tendres
- 4 cullerades de tomàquet fregit
- oli
- 350 g de salsitxes amb tòfona
- 1 copeta de vi ranci
- 50 g de cansalada ibèrica
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar feu coure la sèpia en una paella amb oli fins que s'estovi.
Després, talleu-la ben petita i poseu-la en un bol junt amb la botifarra també tallada ben petita. Afegiu-hi els ous, la sal, el pebre i l'all i julivert picats i barregeu-ho bé. Tot seguit, feu les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli.
A continuació, fregiu les salsitxes en una paella amb oli. Quan estiguin una mica rosses, tireu-hi el vi ranci i flamegeu-les. Un cop s'hagi evaporat tot l'alcohol, afegiu-hi la cansalada, l'all tendre picat, el tomàquet fregit, les mandonguilles i els pèsols. Remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. I ja podreu emplatar-ho.
Després, talleu-la ben petita i poseu-la en un bol junt amb la botifarra també tallada ben petita. Afegiu-hi els ous, la sal, el pebre i l'all i julivert picats i barregeu-ho bé. Tot seguit, feu les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli.
A continuació, fregiu les salsitxes en una paella amb oli. Quan estiguin una mica rosses, tireu-hi el vi ranci i flamegeu-les. Un cop s'hagi evaporat tot l'alcohol, afegiu-hi la cansalada, l'all tendre picat, el tomàquet fregit, les mandonguilles i els pèsols. Remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. I ja podreu emplatar-ho.