Mandonguilles de sèpia amb pèsols de Llavaneres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Nonell
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres

INGREDIENTS

  • Per a les mandonguilles:
  • 1 ou
  • 2 sèpies
  • 100 g de botifarra crua
  • all i julivert
  • farina
  • Per als pèsols:
  • 4 kg de pèsols de Llavaneres
  • 1 manat d'alls tendres
  • 4 cullerades de tomàquet fregit
  • oli
  • 350 g de salsitxes amb tòfona
  • 1 copeta de vi ranci
  • 50 g de cansalada ibèrica
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar feu coure la sèpia en una paella amb oli fins que s'estovi.
Després, talleu-la ben petita i poseu-la en un bol junt amb la botifarra també tallada ben petita. Afegiu-hi els ous, la sal, el pebre i l'all i julivert picats i barregeu-ho bé. Tot seguit, feu les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli.

A continuació, fregiu les salsitxes en una paella amb oli. Quan estiguin una mica rosses, tireu-hi el vi ranci i flamegeu-les. Un cop s'hagi evaporat tot l'alcohol, afegiu-hi la cansalada, l'all tendre picat, el tomàquet fregit, les mandonguilles i els pèsols. Remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts. I ja podreu emplatar-ho.
Anar al contingut