Mana chhoila (Rodó de vedella estil nepalès) - Nepal
- Programa: Karakia
- Cuina: Mukti Shakya, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 rodó de vedella (culata)
- alls tendres
- ceba tendra
- comí mòlt
- gingebre
- cúrcuma
- fenigrec
- alls
- bitxo
- aigua
- oli suau
- sal
PREPARACIÓ
Bulliu la peça sencera de carn de vedella. Un cop cuita, deixeu-la refredar i talleu-la a bocins petits.
En un bol de mida grossa, prepareu-hi l'adob amb un rajolí d'aigua, una mica de cúrcuma, una cullerada de comí mòlt i un raig d'oli. Remeneu-ho perquè s'amalgamin tots els ingredients i aboqueu-hi la carn tallada. Saleu-la al vostre gust i remeneu-la unes quantes vegades perquè l'adob impregni tots els trossets. Afegiu-hi un raig més d'oli, una mica més de sal i unes quantes culleradetes de pasta d'all i gingebre, que haureu preparat matxucant els alls amb el gingebre ratllat (les quantitats seran segons el vostre gust de picantor); remeneu-ho i deixeu que reposi una estoneta.
Renteu i talleu petits uns quants alls tendres i també una ceba tendra, a rodanxes ben fines. Reserveu-ho.
En una paella amb oli abundant enrossiu-hi un grapat de llavors de fenigrec. Després afegiu-hi una cullerada de cúrcuma i remeneu-ho perquè es desfaci en l'oli.
Amb molt de compte, aboqueu aquest oli aromatitzat per sobre de la carn.
Afegiu-hi els alls i la ceba i torneu a remenar-ho perquè tot plegat es barregi, i ja tindreu el plat llest.
En un bol de mida grossa, prepareu-hi l'adob amb un rajolí d'aigua, una mica de cúrcuma, una cullerada de comí mòlt i un raig d'oli. Remeneu-ho perquè s'amalgamin tots els ingredients i aboqueu-hi la carn tallada. Saleu-la al vostre gust i remeneu-la unes quantes vegades perquè l'adob impregni tots els trossets. Afegiu-hi un raig més d'oli, una mica més de sal i unes quantes culleradetes de pasta d'all i gingebre, que haureu preparat matxucant els alls amb el gingebre ratllat (les quantitats seran segons el vostre gust de picantor); remeneu-ho i deixeu que reposi una estoneta.
Renteu i talleu petits uns quants alls tendres i també una ceba tendra, a rodanxes ben fines. Reserveu-ho.
En una paella amb oli abundant enrossiu-hi un grapat de llavors de fenigrec. Després afegiu-hi una cullerada de cúrcuma i remeneu-ho perquè es desfaci en l'oli.
Amb molt de compte, aboqueu aquest oli aromatitzat per sobre de la carn.
Afegiu-hi els alls i la ceba i torneu a remenar-ho perquè tot plegat es barregi, i ja tindreu el plat llest.