Maire amb cansalada i cruixent de romescada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Blanes
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: LEspai del Peix és un equipament cultural, ubicat al moll pesquer de Palamós, que té com a objectiu la difusió de la cultura del peix i de la pesca. Hi podeu menjar i conèixer aspectes de la pesca i de la cuina del peix fresc. http://www.espaidelpeix.org
- Informació nutricional -Obre
La romescada, és rica en àcids grassos monoinsaturats que regulen els nivells de colesterol en sangAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 800 g maire (en filets)
- 100 g cansalada en sal
- 100 g pa ratllat
- 4 fulles de pasta philo
- 4 ous
- 1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
- oli d'oliva
- Per fer la salsa romescada (100 g):
- 1 nyora
- 8 alls
- 80 g d'ametlles torrades
- 30 g de vinagre
- 60 g d'oli d'oliva
- 4 tomàquets madurs
- 4 cebes de Figueres
- 3 llesques de pa fregit
- sal, pebre
- una culleradeta de pebre vermell fumat
- Per acompanyar (opcional):
- enciams variats
PREPARACIÓ
Per començar, en un bol poseu-hi la nyora, sense llavors, en remull amb vinagre durant 1 hora.
Mentrestant, peleu i talleu a talls regulars la ceba i peleu els alls. Prepareu una safata de forn i poseu-hi la ceba, els alls, el tomàquet tallat a talls grossos i les ametlles pelades, afegiu-hi també el pebre vermell i remeneu-ho a fi que quedi ben repartit. Deixeu-ho coure al forn amb un raig d'oli a 180 ºC durant 20 minuts.
Seguidament, extraieu la carn de la nyora amb un ganivet, i reserveu el vinagre.
Per fer la salsa romescada, poseu tots els ingredients que heu cuit al forn en un bol per triturar, juntament amb la carn de la nyora i el pa fregit, emulsioneu-ho amb el braç batedor i afegiu-hi sal i pebre. Incorporeu el vinagre sense deixar de triturar i la resta d'oli d'oliva perquè quedi ben lligat.
A continuació, barregeu el pa rallat, en un plat, amb una mica de salsa romescada i un polsim de pebre vermell. Poseu els ous batuts en un altre plat.
Tot seguit, saleu els filets de maire i emboliqueu-los amb la cansalada, tallada a llesques fines.
Per fer el cruixent de romesco, pinteu 1 fulla de pasta philo sencera amb salsa romescada. Deixeu-ho coure al forn a 180 ºC durant 4 minuts, fins que quedi daurat.
Després, retireu-ho del forn, trenqueu-ho a trossos i reserveu-ho.
Finalment, arrebosseu els filets primer passant-los per l'ou i després pel preparat del pa rallat i la salsa romesco i fregiu-los en una paella amb oli ben roent fins que quedin rosades. Reserveu-los en un plat amb paper de cuina absorbent.
I ja per acabar, posem a la base del plat una mica de salsa romescada i a sobre els filets de maire. Decoreu-ho amb trossos del cruixent de romesco i podeu acompanyar-ho amb enciams variats per decorar el plat.
Mentrestant, peleu i talleu a talls regulars la ceba i peleu els alls. Prepareu una safata de forn i poseu-hi la ceba, els alls, el tomàquet tallat a talls grossos i les ametlles pelades, afegiu-hi també el pebre vermell i remeneu-ho a fi que quedi ben repartit. Deixeu-ho coure al forn amb un raig d'oli a 180 ºC durant 20 minuts.
Seguidament, extraieu la carn de la nyora amb un ganivet, i reserveu el vinagre.
Per fer la salsa romescada, poseu tots els ingredients que heu cuit al forn en un bol per triturar, juntament amb la carn de la nyora i el pa fregit, emulsioneu-ho amb el braç batedor i afegiu-hi sal i pebre. Incorporeu el vinagre sense deixar de triturar i la resta d'oli d'oliva perquè quedi ben lligat.
A continuació, barregeu el pa rallat, en un plat, amb una mica de salsa romescada i un polsim de pebre vermell. Poseu els ous batuts en un altre plat.
Tot seguit, saleu els filets de maire i emboliqueu-los amb la cansalada, tallada a llesques fines.
Per fer el cruixent de romesco, pinteu 1 fulla de pasta philo sencera amb salsa romescada. Deixeu-ho coure al forn a 180 ºC durant 4 minuts, fins que quedi daurat.
Després, retireu-ho del forn, trenqueu-ho a trossos i reserveu-ho.
Finalment, arrebosseu els filets primer passant-los per l'ou i després pel preparat del pa rallat i la salsa romesco i fregiu-los en una paella amb oli ben roent fins que quedin rosades. Reserveu-los en un plat amb paper de cuina absorbent.
I ja per acabar, posem a la base del plat una mica de salsa romescada i a sobre els filets de maire. Decoreu-ho amb trossos del cruixent de romesco i podeu acompanyar-ho amb enciams variats per decorar el plat.